13. toukokuuta 2015

Viikon sapuskat

 Sadepäivä ja meidän keittiö eivät sovi yhteen, mutta koska ostokset olivat purettuna pöydälle, päätin minäkin tehdä ruokaostospostauksen. Olipa tänään kaupassa vilinää! Luulin keskiviikkoa rauhalliseksi päiväksi, mutta unohdin kokonaan huomisen helatorstain. Yleensä meillä siis käydään kaupassa maanantaina, mutta pidettiin kaapintyhjennyspäivät ja kävin kaupassa vasta tänään. Mitä me ostimmekaan ja mitä niistä syntyykään?

   Salaattiaineksia, 4kg perunaa, 2kg porkkanaa, punasipulia marinoitavaksi, persiljaa leivän päälle. Lapset tykkäävät napostella välipalalla kirsikkatomaatteja ellei aikuiset ole ehtineet rasiaa jo tuhoamaan illalla. Spelttijauhoja tykkään käyttää kun en leivo Pikkutärylle sopivaa ja mysli on mun ja miehen tuhottavaksi.
  Kinkkukuutioita täksi päiväksi eli tänään meillä syödään kinkkukiusausta. Huomenna olisi tarkoitus grillata kanaa ja tämä poikkeuksellisesti on nyt marinadissa. Perjantaina meillä on kalapäivä, mutta sitähän ei vielä kannata ostaa vaan tehdään samalla maito ja tuoretuotetäydennystä. Viikonlopuksi meiltä löytyy ruokiin lihatarpeet pakastimesta. Lauantaina on karjalanpaistia ja sunnuntaina hirvipihviä.
   Leipää meillä menee todella vähän. Tellu saattaa tehdä muutaman leivän päivässä ja Pikkutäry syö mielellään välipalaksi. Hapankorput ovat hätävara jos leivän himo onkin iskenyt. Niitä Pikkutärykin voi syödä kuten myös 100% ruisleipää.
 Välipalaksi on rahkaa ja miehelle Skyrrit. Vesimeloni on herkkua lapsille ja hedelmät jälkiruuaksi sekä välipalalle. Myös  pähkinöitä tykkää kaikki napostella välipalalla. Maitoa tuli kannettua yhteensä 6l, piimää pienimmälle purkki ja maustamatonta jugurttia litran verran.

 Tällaiset hieman alle 90€ ostokset tällä kertaa. Nipistäähän ruokalaskusta voisi, mutta käytän mielelläni mikäli vaan on tarjolla kotimaisia tuotteita.

4 kommenttia:

  1. Meilläkin on kinkkukiusaus uunissa :) mä ostin niin kauan sellasta kanttisen mallista pirkan maitorahkaa kunnes siellä oli jotain sattumia. En oo sen jälkeen saattanut. Myös esim xtra merkin tuotteet ällöttää mua vaikka ravinnoksihan ne on tehty. Vaikka pihistän niin paljon menee ruokakauppaan. Meillä menee leipää ja juustoa paljon. Maidot ostan vain valion ellei oo joku pyhäpäivä loppuneet ja pakko hakee arlaa. Ulkomaisia lihatuotteita en saata ostaa... Paitsi pitsassa :D
    Eli takapajuinen nirsoilija olen.
    Korpit on hyviä mut mulle on alkanut tulla outoja oireita ruisleivästä. Joskus ei tuu mtn mut joskus alkaa kesto närästys joka laukaisee mun polveen tulehduksen. Oon alkanu nyt tietoisesti välttään ruista kuin ruttoa :D niin kappas kun sitä onkin tungettu kaikkiin sekaleipiinkin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas hauska sattuma :) Me ollaan kanssa monia eri rahkoja kokeiltu, mutta tykätään koko perhe eniten tuosta Valion omasta. Ja maidoissa kanssa ostetaan vaan hätätapauksessa arlaa. Pienestä asti kun on Valioon tottunut niin ei sitä osaa helpolla vaihtaakaan :) Juustoa meillä menee kanssa paljon ja ulkolaista lihaa en kyllä osta. Paitsi just tajusin ettei nykyään kaikissa leikkeleissä taida kotimaista lihaa ollakaan?

      Rukiin kanssa taitaa olla vähän sama kuin vehnän. Monissa ruisleivissä on vehnää enemmän tai vähemmän joukossa. Harvassa on ne missä on pelkkää ruista. Sama pätee kauraleipiin.

      Poista
  2. Mullakin on kuvattuna viime kauppakerran ostokset. Mitä nuo skyrrit on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oikein tiedä mitä nuo on! Skyr ei ole rahkaa eikä jugurttia vaan oisko sitten hapatettua maitoa? Joka tapauksessa noissa on paljon proteiinia, tosi vähän rasvaa ja harvassa on lisättyä sokeria. Kotimaisiahan nuo ei ole, mutta tosi käteviä eväänä sillä paketissa tulee lusikka mukana. Mies noita meillä paljon ottaa juuri töihin välipalaksi ja Tellu tykkää joskus syödä niitä, vaikka maistuu ne kyllä Pikkutäryllekin.

      Poista